Hypnose

Sinds enige tijd heb ik aan mijn kennis / gereedschap  hypnose toegevoegd.
Een prachtig iets voor mij om jou te begeleiden bij het verwerken van trauma’s maar ook het verwerken van kleine gevoelens die je niet meer wilt of nodig hebt.

Wat is nu hypnose in de praktijk?  

Je mag helemaal ontspannen en dan gaan we in gesprek met je onbewuste. Je onbewuste regelt heel veel voor je, je ademhaling, je hartslag en veel meer. Je kan er bewust hier mee om gaan maar 95% gaat onbewust.
Wat er tijdens de hypnose gebeurt, is dat je kritische brein wordt omzeild.
Dat zachte stemmetje in jou is een geniaal iets dat heel veel regelt voor jou.  Hoe is het als jij met jouw onbewuste een gesprek kan voeren over iets dat jij wilt veranderen.
Hypnose als theatershow wordt soms op TV of ergens gepresenteerd maar hier is het 1 op 1 een gesprek. Humor mag wel, het proces begeleid ik. Dat gaat bij de een wat sneller dan de ander, ieder in zijn of haar eigen tempo. Jij doet alleen wat jezelf wilt of wat jouw onbewuste toestaat.
We werken ook met beelden, dat hoeft niet in 3D of HD, soms zie je een flits van iets; samen  komen we verder met waarmee jouw onbewuste jou wil helpen.


Waarom hypnose?
Soms is er een situatie die anders geïnterpreteerd wordt, het komt anders binnen. Soms blijft iets hangen, wat niet de bedoeling is. Dit kan een trigger zijn voor andere volgende gebeurtenissen.   Bv als iemand tegen jou zegt: jij kunt dat niet.
Ook zijn er vervelende situaties die niet veranderd kunnen worden maar wel kan de emotionele lading ervan aangepast worden, dus hoe jij er tegen aan kijkt kan veranderd worden. Dat brengt rust en soms scheelt het boosheid of paniek.
Allergieën of fobiën kunnen ook aangepast worden met hypnose.
Hypnose is voor volwassenen maar ook voor kinderen. Een bevalling die niet fijn verlopen is heeft ook invloed op  het kind;  jij wilt toch het beste voor jouw kind.
In de periode van 1-7 jaar heb je nog geen kritisch brein en komt er heel veel binnen;  ook goed bedoelde opmerkingen kunnen  verkeerd vallen. Bv op een school werd/wordt er soms gezegd: meisjes kunnen niet rekenen. Jouw onbewuste onthoudt veel meer dan jij bewust. 
Gelukkig maar – al is het soms lastig om te begrijpen waarom dat je iets doet of niet doet.

Heb je een vraag, mail dan info@grietjevanveen.nl
of bel 06 1508 1588 – als je iets inspreekt, bel ik terug.