De kringloop van het leven

Een prachtig weekend; zomaar een stukje om te delen.

Dit weekend onze vriendin Maaike uit Ecuador op bezoek gehad.

Met een aantal mensen hebben wij de zweethut weer opgebouwd op zaterdag in de stralende zon.
De zweethut is een lage koepelvormige hut, gemaakt van wilgentakken, die wordt overdekt met dekens. Voor de hut brandt een vuur met stenen erin. Het vuur, de stenen, de hut en het water vormen samen een ceremonieel geheel.

Op zaterdagavond zijn we samen naar de film ‘de nieuwe wildernis’ geweest.
Deze film gaat over de kringloop van het leven in de natuur in vier seizoenen.
Wat op valt is dat dieren ook samenwerken om te overleven. Indrukwekkend.

Zondag met een mooie groep mensen samen de zweethut in onder leiding van Maaike met als vuurmensen Lydia en Louis.
Wat een prachtige energie.
De zweethut wordt beschouwd als de baarmoeder van de Moeder Aarde. Het is een reinigingsritueel op zowel mentaal-, emotioneel- en spiritueel- niveau. Tijdens de vier rondes waaruit de ceremonie is opgebouwd, komen we met de vier elementen lucht, water, vuur en aarde in aanraking die ons in evenwicht brengen. We vragen om genezing en zingen liederen om ons zo te verbinden met het Universum en met ons eigen centrum.
De eerste ronde staat ook voor je eerste levensjaren van 0-13, de tweede ronde voor 13-26, de derde voor 26-39 en de vierde ronde voor 39-52.
De zweethut is een bijzondere plek om onszelf te ontmoeten…ons hart te openen, er gewoon te zijn en te ervaren, dat wat er is. Ons bewuster worden en dichterbij de natuur en onszelf komen te staan. Als we eenmaal uit de zweethut komen, vindt er werkelijk een wedergeboorte plaats.

Het hele weekend was over samenwerken, bij je zelf blijven en de kringloop van de natuur.